Modern cserépkályha

Sokunkban, amikor meghalljuk, a cserépkályha kifejezést ugyan az jut eszünkbe. A sarokban egy világos vagy barna színű szekrény formájú cserépkályha , ami fűtő teljesítményét tekintve nagyon jól üzemelt, ha szakszerűen lett felépítve. A modern cserépkályhával azonban, egy letisztult, fiatalos formavilágú kályhát építtet be otthonába, mely maximálisan illeszkedik otthonához.


Milyen egy mai, modern cserépkályha?

 A modern cserépkályháknak is, mint minden más modern berendezési tárgynak követnie kellett a trendeket és teljesen meg kellett újulniuk mind megjelenésükben, mind pedig belső működésükben egyaránt. Manapság már a funkció mellett a modern cserépkályhák esetében is előtérbe került az, hogy illeszkedjenek a szoba, nappali esetleg konyha stílusához, hangulatához és persze a többi bútorhoz. Éppen ezért a mai, modern cserépkályháknál képesek vagyunk olyan formákat és csempe burkolatot kialakítani, amivel tökéletesen bele illenek az adott helyiségbe. Sokszor az egyetlen árulkodó jel, a cserépkályha ajtaja, amiből rájövünk, hogy nem egy ruhás szekrény, vagy szép szobor került mondjuk a nappaliba, hanem bizony ez egy modern cserépkályha. 

Minimál cserépkályha

A külsőleg modern kályhákat ma divatos szóval minimál, cserépkályháknak hívják, s ezeket a kályhákat a letisztult formavilág, a mértéktartóan egyszerű formai kiképzés jellemzi. Erről is kapták a nevüket. Kevésbé díszesek, letisztultak, színeikben is visszafogottak és a környezetükhöz illeszkednek. Ezek a stílusú kályhák hasonló stílusban tervezett, berendezett lakásokban mutatnak igazán jól. Amennyiben ön is ilyen modern, minimál, stílusú cserépkályhára vágyik otthonában, természetesen állok szolgálatára. Bármilyen ötletet, tervet formába tudunk önteni, segítünk tervezni és a velem dolgozó keramikusunk akár egyedi kívánságokat is képes teljesíteni. (Itt jegyezném meg, hogy e modern cserépkályhák csempeanyaga sajnos drágább, mint az átlagos kályháké, de azért egyáltalán nem elérhetetlen.)  A modern cserépkályha felülete emellett még lehet vakolt, festett, sőt még különböző effekt-festések is lehetségesek, amivel még sajátosabb megjelenést adhatunk neki. Segítünk megtalálni minden esetben az önnek legmegfelelőbb csempét, és formát, hogy álmai modern cserépkályhája igazi dísze lehessen otthonának.

Modern cserépkályha működése

A belső működésüket tekintve modernnek nevezhető cserépkályhák legfőbb jellemzői, hogy a cserépkályha az égés során nem a lakásbelső levegőjét használja, hanem egy légcsatornán keresztül jut az égéshez szükséges levegő a tűztérbe. Ezek az úgynevezett zárt égésterű vagy bio tűzterek. Ezeknél a kályháknál magasabb hőmérséklet keletkezik a tűztérben, ezáltal kevesebb káros anyag jut ki a környezetbe.

A környezettudatos életmód és a passzívházak egyre szélesebb körben történő elterjedése is hozzájárul a modern cserépkályhák népszerűégének növekedéséhez és technikai újítások megjelenéséhez.

Miért jó megoldás egy passzív házban modern cserépkályhával fűteni?

Mivel kis energia igénye van egy modern cserépkályhának, és a többitől eltérően, 100%-ban megújuló energiaforrással (tűzifával) működik, ezért a legfenntarthatóbb fűtési megoldás.

A kályhának nem csak a külseje modern, hanem a belső felépítése is ezért az egyik legfontosabb, hogy nem a lakás levegőjét használja a tűz égéséhez!