Cserépkályha ajtó

Milyen egy cserépkályha ajtó?

Manapság már egyre elterjedtebb a cserépkályhák beépíttetése, ez köszönhető annak is, hogy a gáz árak folyamatosan emelkednek, de annak is, hogy nagyon kellemes és nyugodt hangulatot biztosít a lakók számára. A gázzal való fűtés hatékonysága is csökkenő tendenciát mutat, ez is oka annak, hogy egyre többen döntenek a fatüzelésű rendszerek mellett, amelyekből a legideálisabb a cserépkályha vagy a kandalló.

Remek választás azoknak is, akik szívesen innák meg a reggeli kávéjukat, vagy heverésznének a kanapén a ropogó tűz kellemes környezetében. A lobogó lángok látványa gyönyörű, kellemes meleget sugároz és meghitt közegben érezhetjük magunkat. Hatalmas előnye még, hogy hosszan tartó sugárzó meleget biztosít akár 12 óráig is.

cserépkályha ajtó egy általam készített fehér cserépkályhán

Saját igényeinknek és stílusunknak megfelelően kiválaszthatjuk a formát, a színt, továbbá a cserépkályha ajtaját, ami szintén számos változatban kapható. Felszínüket tekintve kérhetünk különösen szépen, finoman csiszolt változatot, ami inkább az egyszerűség és letisztultság híve, de lehet antik vagy hőálló festékkel feketére festett típus is. Anyagukat tekintve leginkább öntött vassal készülnek. Ha nem szeretnénk, hogy az ajtók elszíneződjenek célszerű a fekete mellett leadni a voksunkat, mivel a csiszolt felületű rövid időn belül egyenetlenül besötétedik a rendszeres használat során. A cserépkályhák ajtajában található kerámia üvegek hőállók, de törékenyek, ezért erre érdemes fokozottan figyelni. A tisztításuk is pofon egyszerű egy sima ablak tisztítóval vagy a tűztérben maradt hamuval kivitelezhető, de ez a probléma fel sem merülhet egy ökotűzteres külső légbevezetéses kályhánál, ahol az ajtót is légöblítéssel védem.

Az ajtók teljes mértékben jól zárhatók, tehát abszolút biztonságosak. Egy cserépkályha rendkívül elegáns, így mindenképp jó benyomást kelt, valamint sokkal költséghatékonyabb és környezetkímélőbb megoldást jelent. A teljes cserépkályha építést vállalom igény szerinti cserépkályha ajtóval!

Galéria: