Hogyan tegyük biztonságossá otthonunkat?

Manapság rengeteg alkalommal próbálnak meg betörni családi házakba, lakásokba, sajnos egyre több ilyen esetről számol be a média is. Az elkövetők már a betörést megelőzően jóval korábban tervezik meg a bűncselekményt, rendkívül furfangos technikákat sajátítanak el, hogy sikerrel járjanak és titokban még az áldozataikat is figyelik. Éppen ezért fontos, hogy mindent elkövessünk otthonunk biztonsága érdekében.

kulcs a zárban

Az egyik legmeghatározóbb szempont otthonunk védelmével kapcsolatban, hogy a bejárati ajtó és a zár megfelelő legyen. Tehát magának az ajtónak és a zárnak egyaránt biztonságosnak kell lennie ahhoz, hogy a szélhámosok még véletlenül se tudjanak bejutni a házba. Napjainkban már a több zárral rendelkező ajtók sem bizonyulnak jónak, ha nem biztonsági zárral felszereltek. Tehát a tökéletes megoldás a több ponton záródó biztonsági zárbetét. Az emberek sajnos sokszor nem szeretnének költeni ilyen zárakra, mert drágának találják, ám abba nem gondolnak bele, hogy tökéletes védelmet nyújtanak az illetéktelen behatolók ellen, a baj pedig bárkivel és bármikor megtörténhet.

Milyen biztonsági zárak, zártípusok az extrán ellenállóak?

Az extra ellenálló zárbetétek közé tartoznak a saválló típusúak, amelyek védelmet nyújtanak a maró folyadékok ellen, ugyanis ilyen zártörési technika is létezik. Jellemzően zárt belső szerkezettel készülnek.

A törésálló zárbetétek gondoskodnak róla, hogy az elkövető ne tudja a két félből összeálló betétek egyik felét eltörni, ezáltal nem juthat el a zárszerkezethez.

A henger kitépése ugyancsak közkedvelt módszer a betörők számára, ennek kiküszöbölésére szükséges a zárbetét belső megerősítése. Éppen ezért a meghúzás ellen védett zárakba acélcsapokat és nagy keresztmetszetű zégergyűrűket építenek be.

Az említetteken kívül finomnyitás és kulcsütéses nyitás elleni zárbetétek is ebbe a kategóriába tartoznak.

Gondoskodjunk róla, hogy a biztonsági bejárati ajtóhoz a család minden tagja kapjon kulcsot, de a tartalékokról se feledkezzünk meg, ezért éljünk a kulcsmásolás lehetőségével. Amennyiben hozzáértő zárszakértőt keresünk, válasszuk egy jó referenciákkal, nagy múlttal rendelkező céget, mint az Aranykulcs Kft. zárszaküzlet.

Tegye biztonságosabbá és otthonosabbá lakóhelyét. Amennyiben modern, újszerű lakása, háza van, válasszon egy modern cserépkályhát, vagy építtessen hagyományos cserépkályhát, ha a jól bevált formákat preferálja.

Posted in Uncategorized on Sep 05, 2018