Modern cserépkályha

Sokunkban, amikor meghalljuk, a cserépkályha kifejezést ugyan az jut eszünkbe. A sarokban egy világos vagy barna színű szekrény formájú cserépkályha , ami fűtő teljesítményét tekintve nagyon jól üzemelt, ha szakszerűen lett felépítve. A modern cserépkályhával azonban, egy letisztult, fiatalos formavilágú kályhát építtet be otthonába, mely maximálisan illeszkedik otthonához.


Milyen egy mai, modern cserépkályha?

 A modern cserépkályháknak is, mint minden más modern berendezési tárgynak követnie kellett a trendeket és teljesen meg kellett újulniuk mind megjelenésükben, mind pedig belső működésükben egyaránt. Manapság már a funkció mellett a modern cserépkályhák esetében is előtérbe került az, hogy illeszkedjenek a szoba, nappali esetleg konyha stílusához, hangulatához és persze a többi bútorhoz. Éppen ezért a mai, modern cserépkályháknál képesek vagyunk olyan formákat és csempe burkolatot kialakítani, amivel tökéletesen bele illenek az adott helyiségbe. Sokszor az egyetlen árulkodó jel, a cserépkályha ajtaja, amiből rájövünk, hogy nem egy ruhás szekrény, vagy szép szobor került mondjuk a nappaliba, hanem bizony ez egy modern cserépkályha. 

Minimál cserépkályha

A minimál stílus gyökerei egészen a Bauhausig nyúlnak vissza. A stílus megalkotói a letisztult formát keresték, kizárva ezzel minden zavaró díszítést. Célja, hogy rendezett, átlátható teret biztosítson az abban élők számára. A minimál cserépkályhánál is megfigyelhető a puritán kivitelezés és a letisztult, átlátható formavilág.
Ahhoz, hogy egy ilyen kályha igazán szépen érvényesüljön, mindenképpen stílusban azonosan berendezett lakásbelső a szép.
A kályha építése előtti helyszíni felmérésen szívesen segítek az odaillő cserépkályha kiválasztásában.
A minimál stílusú cserépkályhaelőnye, hogy nem hódítja el a teret, mert egyszerű formákkal épül, sőt, ezáltal a hőleadása is megnő a kályhának.
Már akár egy kis méretű, sarokba épített minimál oszlopkályha is képes kiválóan átfűteni egy 30-40 nm nagyságú helyiséget.

Modern cserépkályha működése

A belső működésüket tekintve modernnek nevezhető cserépkályhák legfőbb jellemzői, hogy a cserépkályha az égés során nem a lakásbelső levegőjét használja, hanem egy légcsatornán keresztül jut az égéshez szükséges levegő a tűztérbe. Ezek az úgynevezett zárt égésterű vagy bio tűzterek. Ezeknél a kályháknál magasabb hőmérséklet keletkezik a tűztérben, ezáltal kevesebb káros anyag jut ki a környezetbe.

A környezettudatos életmód és a passzívházak egyre szélesebb körben történő elterjedése is hozzájárul a modern cserépkályhák népszerűégének növekedéséhez és technikai újítások megjelenéséhez.

Miért jó megoldás egy passzív házban modern cserépkályhával fűteni?

Mivel kis energia igénye van egy modern cserépkályhának, és a többitől eltérően, 100%-ban megújuló energiaforrással (tűzifával) működik, ezért a legfenntarthatóbb fűtési megoldás.

A kályhának nem csak a külseje modern, hanem a belső felépítése is ezért az egyik legfontosabb, hogy nem a lakás levegőjét használja a tűz égéséhez!

modern, minimál cserépkályha modern, minimál cserépkályha szemből