Grillező, kerti grill építés

Milyen típusú kerti sütögetők vannak?

  • A kerti sütő lehet egy egyszerű kis grillező, bográcsozó, pizza- vagy kenyérsütő kemence, de akár egy komplett kerti konyha is. Mivel személyre szabott egyedi grillezőket készítek, elsősorban faszénnel vagy fával használhatók és nem gáz vagy elektromos üzeműek. Természetesen, ha van Önnek egy gázzal vagy elektromosan működő grill sütője, szívesen beépítem a megtervezett kerti konyhába. A fával működő sütés vagy főzés zamatát nem adja vissza az elektromosan vagy gázzal üzemelő berendezés.

Milyen anyagból készülnek a kerti grillek, sütögetők?

Külalakját tekintve építhető:

  • téglából, ami lehet új vagy bontott, rusztikusabb fajtából
  • kőből szintén lehet rusztikusabb vagy modernebb kivitelben
  • vakolt felület a legmodernebb fagyálló anyagokkal

Hogyan kell téliesíteni a kerti grillezőt, kemencét, bográcsozót?

Egy kinti grillező vagy kerti konyha építésénél érdemes úgy tervezni, hogy tető kerüljön fölé és védje a nedvességtől, ami a téli időszakban a legfontosabb. Minden tégla vagy kő felületét érdemes impregnálni, hogy a víztaszító képességét megnöveljük, és így a szennyeződések sem tapadnak meg olyan könnyen. A vakolt felületekhez pedig a már fent is említett fagyálló anyagokat használom a nagy időtállóság miatt.

Mennyibe kerül a kerti grillező?

A grillező, pizzakemence vagy kerti konyha típusának és külalakjának a megtervezése előtt helyszíni felmérés és személyes egyeztetés szükséges, és árajánlatot is csak ezután tudok adni. Minden kézzel épített kemence vagy grillező a megrendelő igényei alapján készülő egyedi darab, ezért az árajánlat akár többszöri egyeztetés és felmérés után történik. Telefonon vagy e-milen egyeztetve a méreteket, és a grillező külalakját egy hozzávetőleges ajánlatot tudok készíteni Önnek, de a helyszíni felmérés elengedhetetlen a pontos árajánlathoz.

kerti sütögető építés

Mennyi idő alatt készül el?

Elég nagy különbség van az elkészülés időtartamában egy egyszerű kis grillező és egy komplett kerti konyha között, amely akár magában foglalhat egy kemencét, grillezőt, bográcsozót, előkészítő pultot, mosogatót vagy füstölő is. Ennek megfelelően az elkészítési idő 2-3 naptó akár 3-4 hétig is eltarthat mérettől és összetettségtől függően.