Az elektromos fűtés megoldások előnyei

Több elektromos fűtőtestet csupán kiegészítő fűtés gyanánt alkalmaznak, mert úgy vélik, hogy önálló fűtőtestként nem lennének elég hatékonyak. Ilyen például az olajradiátor és a hősugárzó, elektromos konvektor is. Az olajradiátort azért szerették régen is sokan, mert ez volt a legbiztonságosabbnak mondható fűtés. Az olajradiátorokban szilikon olaj található, amit a fűtőszál melegít fel. Jellemzően hordozni is lehet a fűtőtestet, ezért vannak rajta kerekek is. Az olajradiátorok több fokozatúak, így a helyiségek méretéhez mérten állíthatjuk be a legideálisabbat.

infrapanel

Az elektromos konvektor egyszerű elven működik. A benne lévő fűtőszál felizzik, amikor a fűtőtest elektromos áramot kap, így melegíti fel a környezetét. Felügyelet nélkül nem javasolt működtetni, mert nem annyira megbízható a rendszer. Maga a fűtőtest ugyancsak hordozható, de az áramfogyasztása nem megfelelő, tehát tényleg csak kiegészítésként javasolt alkalmazni.

Milyen elektromos fűtési megoldás lehet állandó?

Napjainkban rendkívül elterjedtek az infrapanelek, amelyek maximálisan biztonságosak és nem fogyasztanak sok áramot. Az infrapanel a napsugárzás elvén működik és az infrasugarak nem a levegőt melegítik fel, hanem a helyiségben található tárgyakat, berendezéseket. A falra és a mennyezetre is felszerelhetőek és nem igényelnek karbantartást, tehát nem kell attól tartani, hogy meghibásodnának. Amennyiben érdeklődik, akkor tekintse meg a G-OLD infrapanel és infrafűtés megoldásokat kínáló weboldalát.

Az allergiában, asztmában szenvedőknek is ideális választás, mivel nem keringetik a port, így nem váltanak ki allergiás reakciókat. A fűtést 100%-ban biztosíthatjuk infrapanelek segítségével, de egyre többen döntenek úgy, hogy még egy mutatós cserépkályhával is feldobják otthonuk enteriőrjét.

Posted in Uncategorized on Nov 06, 2018