Rakhatjuk a kutyafekhelyet a kandalló közelébe?

Számos háztartásban van valamilyen háziállat, a legtöbb helyen jellemzően kutyát vagy cicát tartanak. A felelős állattartáshoz rengeteg dolog szükséges, akár bent tartjuk a kutyust, akár kint. A kistestű, rövid szőrű ebeket általában bent tartják, hiszen nagyon fázósak, télen még a zárt helyiségekben is didereghetnek. De ma már számtalan dolgot tehetünk azért, hogy kellemesebb hőérzetet biztosítsunk kis kedvencünk számára, például vehetünk neki kutyaruhát, amelyből kapható vastagabb és vékonyabb is.

Fekhelyből is igyekezzünk olyat vásárolni, ami melegebb, így a hideg padló sem okozhat gondot. A fekhelyet tegyük csendesebb helyre, hogy a kutyus nyugodtan pihenhessen, de figyeljünk rá, hogy ez a terület ne legyen huzatos, mert akkor ugyanúgy fázni fog. A fekvőhelyet bizonyos fűtőtestek közelében is elhelyezhetjük, ezáltal még melegebbé válik a környezet.

Fekhely a kandalló közelébe

Sokakban felmerül a kérdés, hogy lerakhatják-e a kandalló közelébe, de a válasz függ attól, hogy milyen típusú az adott fűtőtest. A régebbi, nyitott típusúak mellé nem javasolt tenni a fekhelyet, de a mai modern változatok elsősorban zárt égésterűek és kívülről sem forrósodnak, tehát nem tudnak sérülést okozni. Levonva a következtetéseket, a kutyafekhely nyugodtan elhelyezhető olyan kandalló mellett, ami zárt és más szempontból sem jelent veszélyt az állat tekintetében.

Posted in Uncategorized on May 12, 2022