Cserépkályha-építés árai

Hogyan határozzuk meg a cserépkályha építés árát?


Általában egy cserépkályha építésének az árát részletes telefonos egyeztetés után vagy helyszíni felmérés után tudom pontosan megadni. Az árajánlat függ a kályha méretétől, formájától a lakásban való elhelyezésétől, ha társasházba épül az emelet számától és, hogy liftet lehet-e használni az építéshez szükséges anyagok felhordásához.

cserépkályha építés árak


Persze azt sem szabad elfelejteni, hogy egy új csempéből készült cserépkályha nem egyen értékű egy bontott cserépkályha értékével kivéve, ha ez a kályha egy nagyon ritka antik darab. Sajnos arra a kérdésre, hogy körülbelül mennyibe kerül egy cserépkályha ezért nem tudok választ adni. Minden képen tudnom kell legalább egy hozzávetőleges elképzelést. Persze szívesen segítek, ha egyedül nehezen tud dönteni kályhája milyen formában, méretben és anyagból épüljön fel. Ami még fontos, hogy mindez illeszkedjen is az Ön házába vagy lakásába. Szín és forma mintákat is tudok mutatni amit megtapinthat nem csak fotón küldöm át.

cserépkályha építés árak


Új építésű házaknál már csak külső légbevezetéses az az zárt tűzterű kályhákat lehet építeni aminek a káros anyag kibocsájtása lényegesen alacsonyabb viszont a hatásfoka magasabb, sajnos ezáltal a költségei is megemelkednek, de hosszú távon mindenképpen megéri ez a befektetés. Két lehetőség létezik vagy légbeeresztő ajtó ami egy nagyon szép üveges ajtó lehet viszonylag nagy választékban ahol a levegőt az üveg előtt egyfajta légfüggönyt képezve engedi be megakadályozva ezzel az üveg kormosodását. A második lehetőség pedig a tűztér olyan módon való kiépítése, hogy a téglák között engedi be a levegőt az égéstérbe, ez lehet akár ortner tűztér elemekből is. Költségeit tekintve körülbelül mindkettő ugyanannyiba kerül. Amire még érdemes odafigyelni, hogy az aljzatban legalább egy 150 mm-es csőnek el kell férni szigeteléssel együtt ami azt jelenti, hogy ez a méret 170 mm-re növekszik plusz erre még betonréteg is jön tehát mindennel együtt legalább 200 mm kell a légcsatorna bevezetéséhez. Amit azzal tudok csökkenteni, ha nem túl nagy a távolsága a légcsatornának, hogy nem kör keresztmetszetű csatornán viszem be a levegőt aminek a szabályzását egy légmentesen záródó pillangó szelep segítségével tudom szabályozni.