Miként alakíthatjuk ki a belső teret dekoratívan?

Otthonunkat rengeteg módon kialakíthatjuk, hiszen ma már jelentős mennyiségű, formájú, méretű berendezési tárgy és bútor a rendelkezésünkre áll, nem mellesleg több stílusban kaphatóak. Ezeket már kész állapotukban, egyenesen a bútoráruházból is megvásárolhatjuk, de szakemberrel is készíttethetünk, a saját igényeinknek megfelelően. Egy kis kreativitással remek kis otthont teremthetünk, viszont lakberendezők segítségét is bátran kérhetjük. Minden esetre arra figyeljünk a folyamat során, hogy a helyiség olyan legyen, ahol mindig komfortosan érezhetjük magunkat.

modern cserépkályha

Napjainkban a háztartásoknál elterjedt a cserépkályha, amelyekből a régebbi stílusúakat is sokan szeretik, de a modernebb típusúak is remek megjelenést biztosítanak. A cserépkályha azon kívül, hogy mutatós, kiválóan fűt is. Ma már léteznek elektronikusan vezérelhető kályhák is, de sokan úgy gondolják, hogy a klasszikus cserépkályhát építtetik be, mert azok hangulatosabbak. A cserépkályhák addig ontják magukból a meleget, amíg a kályhatest is érezhetően meleg, a tűz leégése után ez akár 12 órán át is eltarthat.

A cserépkályhát más szakmákban is alkalmazzák díszletként, például színházakban, de még fotóstúdiókban is tökéletesen megállja a helyét háttérként. Meghitt családi fotók készíthetőek egy kandalló vagy cserépkályha társaságában, lényegében különlegessé varázsolja az összképet. Kandallós fotózás Budapest belvárosában számos stúdióban elérhető, de mielőtt lefoglalnánk az időpontunkat, okvetlen érdeklődjük meg, hogy van-e erre lehetőség az adott helyszínen.

Milyen szerepe van a díszleteknek egy fotózáson?

A különféle berendezési tárgyak meghatározzák környezetük megjelenését és hangulatát. Ma már számtalan típusú bútor és lakberendezési tárgy beszerezhető, amelyek mutatósak és feldobják a helyiségeket. Egy kis kreativitással tehát tökéletes otthont alkothatunk, de arra figyeljünk, hogy a túlzsúfoltságot kerüljük. Ma már divatosabb, ha egy helyiség letisztultabb stílust képvisel. A munkahelyeken is meghatározó, hogy mi vesz minket körül, mondhatni nagyban befolyásolja a hangulatunkat, motivációnkat és a munkakedvünket. Azonban vannak olyan vállalkozások, ahol meg van szabva, hogy pontosan mi lehet az adott területen és az is, hogy hol. Például egy fotóstúdióban a díszleteké és a fényeké a főszerep, éppen ezért a helyiségben túl sok bútor nem található.

Egy profi stúdióban jellemzősen több díszlet és háttér is a résztvevők rendelkezésére áll, így bőven van miből válogatniuk. A fotózás folyamatát egy előzetes megbeszélés előzi meg, ahol megismerkednek a fotóssal és elhangzanak az illetékesek igényei, megbeszélik a fotózás témáját és a hátteret, díszletet, amit a szakember a munkatársaival együtt összeállít a folyamat megkezdése előtt. A profi fotós a díszlethez, háttérhez igazítja a fényviszonyokat is, ráadásul mindezt úgy, hogy tökéletes végeredményt adhasson át. A háttér összképe azt is meghatározza, hogy milyen színű ruhákban lehetnek az alanyok, stílusban és árnyalatokban sem jó, ha jelentősen eltér, éppen ezért érdemes megfogadni a szakemberek tanácsait, amennyiben van a helyszínen stylist, akkor az övét. A téli időszakban közkedvelt háttér az épített kandalló, amely előtt meghitt családi fotók készíthetőek.

Posted in Uncategorized on Jan 24, 2022